VITAMINLAR VA MINERAL MODDALARNING BIOKIMYOVIY AHAMIYATI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Vitaminlar va mineral moddalar inson organizmida energiya bermaydigan, ammo energiya almashinuvi, plastik jarayonlar, antioksidant himoya, gormonal boshqaruv va immun-metabolik barqarorlikni ta’minlaydigan hayotiy muhim mikronutrientlardir. Maqolada vitaminlarning yog‘da va suvda eriydigan guruhlari, makro- va mikroelementlarning biokimyoviy funksiyalari, o‘zaro sinergiya va antagonizmlari hamda oziq-ovqat matritsasi va texnologik ishlovning mikronutrientlar biomavjudligiga ta’siri tizimli bayon etiladi.