YUQORI JAG‘ SINUS-LIFTINGIDA SINTETIK KOSTNOPLASTIK MATERIALLARNI QO‘LLASHNING KLINIK SAMARADORLIGI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Dental implantatsiya tish qatorining funksional va estetik tiklanishini ta’minlovchi samarali ortopedik usul hisoblanadi [1]. Biroq implantatlarni o‘rnatish imkoniyati ko‘p hollarda alveolyar suyak to‘qimasining hajmi va sifati bilan cheklanadi. Ayniqsa, yuqori jag‘ning yon bo‘limlarida suyak atrofiyasi va yuqori jag‘ pazuxasining past joylashuvi implantatsiya uchun jiddiy to‘siq bo‘lib xizmat qiladi [2].