DAVLAT MOLIYASINI BOSHQARISH MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada davlat moliyasini boshqarish mexanizmini takomillashtirishga oid masalalar tahlil qilingan. Davlat moliyasini samarali boshqarish iqtisodiy rivojlanish va ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashda muhim ahamiyatga ega. Bu maqolada moliya siyosati, soliq tizimi, davlat budjeti va xazina ishlari, shuningdek korrupsiyaga qarshi kurashish mexanizmlari asosida davlat moliyasini boshqarish mexanizmlarini takomillashtirishning zamonaviy yo‘nalishlari va usullari muhokama qilingan.