INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA 'VAQT' KONSEPTINING LEKSIK-SEMANTIK XUSUSIYATLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Vaqt” konsepti tilshunoslikda keng o‘rganilgan mavzulardan biri bo‘lib, bu konseptning leksik va semantik jihatlari o‘zaro madaniy va lingvistik o‘zgarishlarni aks ettiradi. Ushbu maqola ingliz va o‘zbek tillarida “vaqt” konseptining leksik-semantik xususiyatlarini o‘rganadi, uning polisemiyasi, metaforik ishlatilishi va madaniy kontekstlarda qanday ifodalanishini tahlil qiladi