O‘ZBEK VA INGLIZ XALQ MAQOLLARIDA GENDER STEREOTIPLARINING SEMANTIK TAHLILI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Gender stereotiplari turli madaniyatlar va ijtimoiy tuzilmalar orqali shakllanib, an’anaviy fikr va e’tiqodlarga asoslanadi. Xalq maqollari milliy til va madaniyatning o‘ziga xos aksidir, ular jamiyatdagi gender stereotiplarini tasvirlaydi va ular haqida umumiy tasavvurlarni aks ettiradi. Bu maqolada o‘zbek va ingliz xalq maqollarida gender stereotiplari semantik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘zbekva ingliz xalqlari tomonidan ishlatiladigan maqollarda erkaklar va ayollar o‘rtasidagi o‘zgaruvchan ijtimoiy rollar va stereotiplarga qanday yondoshuvlar mavjudligi o‘rganiladi.