GEOPOLITIK TERMINLARNING XALQARO SIYOSATDAGI ROLI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Geopolitik terminlar xalqaro siyosatning ajralmas qismidir. Ular davlatlar o'rtasidagi munosabatlarni tartibga solishda, siyosiy qarorlarni qabul qilishda va diplomatik muloqotlarda bevosita rol o'ynaydi. Ushbu maqolada geopolitik terminlarning xalqaro siyosatdagi roli, ular qanday ishlatiladi va ulardan qanday ta'sirlar kutish mumkinligi haqida batafsil tahlil qilishga harakat qilinadi. Geopolitik terminlar davlatlarning geosiyosiy pozitsiyalarini belgilashda, konfliktlarni hal qilishda, va xalqaro muvozanatni ta'minlashda muhim vosita sifatida xizmat qiladi. Shuningdek, maqolada bu terminlarning siyosiy, iqtisodiy va harbiy kontekstda qanday ishlatilishi ko'rsatiladi.