ZAMONAVIY QANDOLATCHILIK NOMLARINING LINGVISTIK VA MADANIY ASOSLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada zamonaviy qandolatchilik mahsulotlari nomlarining lingvistik tuzilishi va madaniy asoslari kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqotda qandolatchilik nomlari leksik-semantik, nominativ, pragmatik hamda lingvomadaniy nuqtayi nazardan o‘rganiladi. Nomlash jarayonida til birliklarining estetik, emotsional va marketing funksiyalari, shuningdek, globalizatsiya sharoitida milliy va transmadaniy unsurlarning o‘zaro ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot real restoran va qandolatchilik menyulari, ommaviy savdo platformalari hamda reklama materiallari asosida olib borilgan empirik ma’lumotlarga tayangan. Natijalar zamonaviy qandolatchilik nomlari til va madaniyat kesishgan nuqtada shakllanayotgan dinamik nominativ tizim ekanini ko‘rsatadi.