O‘ZBEK BAYRAM NOMLARINING NUTQIY VA USLUBIY QO‘LLANILISHI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada o‘zbek tilidagi bayram nomlarining nutqiy va uslubiy qo‘llanilishi zamonaviy tilshunoslik yondashuvlari asosida har tomonlama tahlil qilinadi. Bayram nomlari milliy madaniyat, tarixiy xotira va ijtimoiy ongning muhim lingvistik ifodasi sifatida qaraladi. Tadqiqotda bayram nomlarining rasmiy, publitsistik, badiiy va og‘zaki nutqdagi funksional xususiyatlari, ularning semantik rivoji, pragmatik yuklamasi hamda uslubiy rang-barangligi aniqlanadi. Shuningdek, mustaqillikdan keyingi davrda o‘zbek bayram nomlarining nutqiy faolligi va diskursiv o‘zgarishlari so‘nggi yillardagi materiallar asosida yoritiladi. Tadqiqot natijalari o‘zbek tilshunosligida lingvom