ERTA YOSHDAGI BOLALARDA NUTQIY VA IJTIMOIY MULOQOTNI RIVOJLANTIRISH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqola erta yoshdagi bolalarda nutqiy va ijtimoiy muloqotni rivojlantirishning ahamiyati, metod va usullarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada bolaning nutqiy qobiliyatini shakllantirish, so‘z boyligini oshirish, talaffuzni to‘g‘rilash hamda ijtimoiy muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirishga yo‘naltirilgan pedagogik faoliyatning samarali shakllari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, o‘yin, qo‘shiq, hikoya, dramatizatsiya va interaktiv metodlarning nutq va muloqot rivojiga qo‘shadigan hissasi tahlil qilinadi. Maqola bolalarda ijodiy fikrlash, o‘z fikrini ifoda etish va jamoadagi ijtimoiy munosabatlarni rivojlantirishdagi metodik yondashuvlarning samaradorligini yoritadi.