UY XO‘JALIKLARI IQTISODIY MOHIYATI VA ULARNING AHOLI BANDLIGINI TA’MINLASHDAGI O‘RNI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada uy xo‘jaliklarining iqtisodiy mohiyati, ularning bozor iqtisodiyoti sharoitida alohida xo‘jalik yurituvchi subyekt sifatidagi o‘rni hamda aholi bandligini ta’minlashdagi ahamiyati ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tadqiq etilgan. Tadqiqot davomida uy xo‘jaliklarining qishloq, o‘rmon va baliq xo‘jaligi, qurilish hamda yashash va ovqatlanish xizmatlari sohalarida bandlikni shakllantirishdagi roli statistik ma’lumotlar asosida tahlil qilingan. Shuningdek, uy xo‘jaliklari sektorini rivojlantirish orqali o‘zini o‘zi band qilishni kengaytirish, hududiy bandlikni oshirish va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashga qaratilgan ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari uy xo‘jaliklarini moliyaviy va institutsional qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarini takomillashtirish aholi bandligini oshirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.