HARBIY QISMLARDA PSIXOLOGIK XIZMATNING SHAXSIY TARKIBNING STRESSGA CHIDAMLILIGINI OSHIRISHDAGI AHAMIYATI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu tezisda harbiy qismlarda faoliyat yurituvchi psixologik xizmatning shaxsiy tarkibning stressga chidamliligini oshirishdagi o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Harbiy xizmat jarayonida yuzaga keladigan yuqori darajadagi psixoemotsional zo‘riqishlar, ekstremal vaziyatlar va mas’uliyatli topshiriqlar harbiy xizmatchilardan kuchli ruhiy barqarorlikni talab etadi. Psixologik xizmat tomonidan olib boriladigan diagnostika, maslahat, trening va profilaktik tadbirlar orqali shaxsiy tarkibda stressni boshqarish ko‘nikmalarini shakllantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tezisda psixologik xizmat faoliyatining stressga chidamlilikni oshirishdagi ilmiy-amaliy ahamiyati asoslab beriladi.