TAYYOR HOLDAGI MAKARON MAHSULOTLARINI SOVUTISH, SARALASH, QADOQLASH VA SAQLASH TURLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada tayyor holdagi makron mahsulotlarini  chiqarish jarayonining yakuniy bosqichlari - sovitish,saralsh,qadoqlash va saqlash jarayonlari ilmiy hamda amaliy jihatadan yoritilgan.Ishda makaron mahsulotlarini  texnologik talablari,optimal harorat va namlik me'yorlarini,shuningdek,mahsulot  saqlashga ta'sir etuvchi omillar tahlil qilingan.Saralash jarayonida  shakli,rangi,  va namlik darajasi bo'yicha baholsh usullari bayon etilgan. Qadoqlashda  materiallar va ularning mahsulotning saqlanish muddatiga ta'siri ko'rsatib o'tilgan.Shuningdek saqlash sharoitlari, harorat rejimi va yaroqlilik muddati haqidagi  keltirilgan.