KOLBASA VA KOLBASA MAHSULOTLARI TEXNOLOGIYASINING NAZARIY ASOSLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu tezisda kolbasa mahsulotlarining kimyoviy tarkibi, oziqaviy qiymati va oziq- ovqat texnologiyasidagi ahamiyati yoritilgan. Kolbasa mahsulotlari tarkibidagi asosiy komponentlar — oqsillar, yog‘lar, suv, uglevodlar, mineral moddalar va qo‘shimcha ingredientlar tahlil qilingan. Shuningdek, go‘sht xomashyosi, ziravorlar va oziq-ovqat qo‘shimchalarining mahsulot sifati va saqlanish muddatiga ta’siri ko‘rib chiqilgan. Kolbasa mahsulotlarini ishlab chiqarish jarayonida texnologik bosqichlarning kimyoviy tarkibga ta’siri ham yoritilgan. Tadqiqot natijalari sifatli va xavfsiz kolbasa mahsulotlari ishlab chiqarishda ilmiy asos bo‘lib xizmat qiladi.