VETERINARIYA AXBOROT TIZIMLARIDA HUJJATLAR ALMASHINUVI MODULINING KONSEPTUAL MODELI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada veterinariya sohasida tarkibiy tuzilmalar o‘rtasida hujjatlar almashinuvi modulini joriy etishning dolzarbligi, funksional imkoniyatlari hamda boshqaruv samaradorligiga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda milliy va xalqaro tajribalar asosida veterinariya axborot tizimlarida interoperabiliti tamoyillarini qo‘llashning afzalliklari yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida mazkur modulni joriy etish istiqbollari asoslab berilgan.