BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA MILLIY G‘URUR VA VATANPARVARLIKNI TARBIYALASH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida milliy g‘urur va vatanparvarlik tuyg‘ularini shakllantirishning nazariy asoslari, pedagogik ahamiyati hamda amaliy yo‘llari yoritiladi. Unda milliy qadriyatlar, tarixiy meros, urf-odat va an’analar orqali o‘quvchilarda Vatanga muhabbat, milliy o‘zlikni anglash, fuqarolik mas’uliyati va ijtimoiy faollikni rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining yosh va psixologik xususiyatlarini hisobga olgan holda milliy g‘urur va vatanparvarlikni tarbiyalashda o‘qituvchi shaxsining o‘rni, o‘quv fanlari mazmuni, darsdan tashqari faoliyat, oilaviy va ijtimoiy muhitning o‘zaro uyg‘unligi asoslab beriladi. Maqola ta’lim jarayonida zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida milliy tarbiyani samarali tashkil etish bo‘yicha ilmiy-uslubiy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi