TIJORAT BANKLARIDA KORPORATIV MIJOZLARNI KREDITLASH JARAYONINING NAZARIY ASOSLARI (IPAK YO‘LI BANK TALQINIDA) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada tijorat banklarida korporativ mijozlarni kreditlash jarayonining nazariy-metodologik asoslari, kredit tahlilining bosqichlari, korporativ sektor kreditga bo‘lgan talabning shakllanish omillari hamda kredit risklarini boshqarish mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqot davomida “Ipak Yo‘li” banki misolida korporativ kreditlash amaliyoti, bankning kredit siyosati, qarz oluvchilarni baholash tizimi va kredit portfelining tarkibiy tuzilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, korporativ kreditlashning o‘ziga xos xususiyatlari, mazkur jarayonga ta’sir etuvchi iqtisodiy faktorlar va zamonaviy metodlar asosida kredit monitoringi yondashuvlari o‘rganilgan