BOBURNOMADAGI HARBIY ATAMALARNING LINGVISTIK TAHLILI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Zahiriddin Muhammad Bobur tomonidan yozilgan “Boburnoma” – tarixiysiyosiy, etnografik va lingvistik ma’lumotlarga boy yodgorlik bo‘lib, undagi harbiy atamalar o‘zbek va umuman turkiy tillarning terminologik rivojlanish jarayonida muhim o‘rin tutadi. Asarda XVI asr harbiy tuzilmasi, qo‘shin boshqaruvi, jang taktikasi, qurol-aslaha bilan bog‘liq juda ko‘p terminlar uchraydi. Ushbu atamalarni lingvistik jihatdan o‘rganish turkiy leksik qatlam, semasiologiya, etimologiya va stilistika uchun ham alohida ahamiyatga ega.