ZAMONAVIY PEDAGOGIKADA PEDAGOGIK KASB VA UNGA QO‘YILAYOTGAN TALABLAR ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy pedagogikada pedagogik kasbning o‘rni, mazmuni va jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati keng va tizimli yoritiladi, pedagog kasbining tarixiy shakllanishi, bugungi globallashuv va raqamli transformatsiya sharoitida uning mazmunan yangilanishi, pedagog shaxsiga qo‘yilayotgan kasbiy, metodik, axloqiy, psixologik va innovatsion talablar ilmiy-nazariy asosda tahlil qilinadi, shuningdek, zamonaviy ta’lim paradigmasida o‘qituvchining faqat bilim beruvchi emas, balki tarbiyachi, fasilitator, motivator va ijtimoiy mas’ul shaxs sifatidagi roli ochib beriladi hamda pedagogik kasbning istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari yoritiladi.