TENGSIZLIKLAR SISTEMASI VA ULARNI YECHISH. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada tengsizliklar sistemasi, ularning matematik model sifatidagi ahamiyati hamda yechimlarni topishning zamonaviy usullari tahlil qilinadi. Tengsizliklar sistemasini yechishda grafik yondashuv, analitik metodlar va algoritmik yondashuvlarning o‘ziga xos afzalliklari ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, chiziqli va chiziqsiz tengsizliklar sistemasining qo‘llanish doiralari, ularni optimallashtirish masalalarida qo‘llash imkoniyatlari ham nazariy va amaliy misollar orqali asoslanadi. Tadqiqot natijalari tengsizliklar sistemasini to‘g‘ri tuzish va yechish o‘quvchilarning matematik fikrlashini rivojlantirishda muhim omil ekanini ko‘rsatadi.