REQUIREMENTS OF FOREIGN LANGUAGE TEACHING METHODOLOGY PROGRAM AND CEFR STANDARDS IN UZBEKISTAN ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda xorijiy tillarni o‘qitish metodikasi dasturining asosiy talablari va ularning Umumevropa tillarni bilish darajalarini baholash tizimi bilan uyg‘unligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda xorijiy til ta’limining kommunikativ va kompetensiyaga asoslangan yondashuvlari yoritilib, o‘quv dasturlari, o‘qitish metodlari va baholash jarayonlarining xalqaro standartlarga mosligi ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, o‘qituvchilarning kasbiy tayyorgarligi, zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanish hamda o‘quv materiallarining CEFR talablariga moslashuvi masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Maqola xorijiy til ta’limi sifatini oshirish va o‘quvchilarning xalqaro muloqotga tayyorgarligini kuchaytirishga xizmat qiladi.