ТИЖОРАТ БАНКЛАРИНИНГ ИНВЕСТИЦИЯ ФАОЛИЯТИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ЙУЛЛАРИ ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Хозирги кунда жахон иктисодиётида баркарорсизлик давом этаётган даврда мамлакатимиз иктисодиётини баркарор ривожлантириш, унинг ракобатбардошлик даражасини ошириш мухим масала хисобланади. Бунинг учун иктисодиётда таркибий узгаришларни чукурлаштириш, юкори техно-логик ишлаб чикаришни ривожлантириш, саноат тармокларини модернизация килиш ва технологик янгилаш жараёнларини тезлаштириш лозим. Банкларнинг инвестиция фаолияти ва бу банк инвестор сифатида даромад олиш максадида молиявий активларни сотиб олиши, реал активларни яратиши ва ташкил килиши учун маблагларни жойлаштириши билан боглик фаолиятидир. Банкларнинг инвестиция фаолиятини бошка инвесторлар фаолиятидан фаркли томони шундаки, улар инвестицияни жалб килинган маблаглар эвазига амалга оширадилар. Шунинг учун хам банк бир томондан инвестор сифатида бозорда пайдо булса, бошка томондан эса у карздордир. Ушбу холат банклар учун ликвидлиликни мухим масала килиб куяди, улар активлар ва пассивларининг муддати, хажми ва фоиз ставкалари буйича мутаносиб бошкаришни такозо этади.