ZAMONAVIY PEDAGOGIKADA PEDAGOGIK KASB VA UNGA QO‘YILAYOTGAN TALABLAR ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy pedagogika sharoitida pedagogik kasbning mohiyati, uning jamiyatdagi o‘rni, ta’lim-tarbiya jarayonidagi mas’uliyati va o‘qituvchiga qo‘yilayotgan zamonaviy talablar yoritilgan. Bugungi kunda globallashuv, raqamli texnologiyalar, shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim, kompetensiyaviy yondashuv kabi konseptlar o‘qituvchi faoliyatini yangicha mezonlar asosida ko‘rib chiqishni talab qilmoqda. Shuning uchun maqolada pedagog kasbining psixologik, metodik, kommunikativ, axloqiy, raqamli, kreativ va innovatsion jihatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy o‘qituvchining ilmiy-metodik saviyasi, kasbiy kompetensiyalari, raqamli madaniyati, o‘quvchi shaxsiga individual yondashuvi, ijtimoiy mas’uliyati va pedagogik etikasi bo‘yicha talablar keng yoritilgan.