MOBIL ILOVALAR VA RAQAMLI PLATFORMALARNING NUTQ O‘STIRISHDAGI DIDAKTIK IMKONIYATLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Zamonaviy maktabgacha ta’lim va boshlang‘ich ta’limda nutqni rivojlantirish jarayoni bolaning fikrlash, muloqot va ijtimoiy ko‘nikmalarini shakllantirishda muhim o‘rin tutadi. Bugungi kunda raqamli texnologiyalar, mobil ilovalar va onlayn platformalar pedagogik jarayonni interfaol, qiziqarli va samarali qilish imkonini beradi. Nutq o‘stirishda mobil ilovalar yordamida bolalar so‘z boyligini kengaytiradi, talaffuzini to‘g‘rilaydi, hikoya tuzish va mantiqiy nutqni rivojlantiradi. Ushbu tezisda mobil ilovalar va raqamli platformalarning nutq o‘stirishdagi didaktik imkoniyatlari, metodik jihatlari va samaradorligi tahlil qilinadi.