KOXLEAR IMPLANTATSIYA ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ushbu maqolada surdotexnika va surdopedagogika fanlarining rivojlanishi hamda innovatsion texnologiyalarning amaliyotda qo‘llanilishi natijasida eshitishida nuqsoni bo‘lgan bolalar uchun yangi ko‘p kanalli koxlear implantatsiya vositasi  va uning keng imkoniyatlaridan foydalanish haqida yozilgan