МЕТАЛЛУРГИЯ КОРХОНАЛАРИНИНГ РИВОЖЛАНИШ ТЕНДЕНЦИЯЛАРИ ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ўзбекистон Республикаси саноатининг етакчи тармоқларидан бири рангли металлургия ҳисобланади. Саноатда асосан мис, рух, рефракцион ва иссиқликка чидамли металлар, олтин ишлаб чиқарилади. Ушбу саноатнинг йирик корхоналари Олмалиқ ва Навоий кон-металлургия комбинатларидир. Чирчиқ шаҳрида эса волфрам ва молибден сақловчи рудалардан иссиққа чидамли ва рефракцион металлар ишлаб чиқарувчи завод жойлашган. “Ўзметкомбинат” АИБ Марказий Осиёдаги ягона қора металлургия корхонасидир