MEHNAT MIGRANTLARNING IJTIMOIY DEMOGRAFIK TAHLILI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada mehnat migratsiyasi jarayonining ijtimoiy-demografik jihatlari tahlil qilingan. Asosiy e’tibor mehnat migrantlarining yoshi, jinsi, ma’lumot darajasi, oilaviy holati kabi demografik ko‘rsatkichlariga qaratilgan. Shuningdek, migratsiya oqibatida yuzaga keladigan ijtimoiy o‘zgarishlar,  hamda mehnat migrantlarining jamiyatdagi ijtimoiy integratsiyasi masalalari yoritilgan. Maqolada empirik ma’lumotlar asosida tahlil o‘tkazilib, muammoga ilmiy yondashuv asosida yechimlar taklif etilgan.