HOZIRGI DAVRDA TURIZM SOHASIDA OLIB BORILAYOTGAN ISLOHOTLAR ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Hozirgi davrda turizm sohasi iqtisodiy rivojlanish va xalqaro raqobatbardoshlikni oshirishda muhim rol o‘ynamoqda. Ushbu maqolada O‘zbekiston turizm sohasida olib borilayotgan islohotlar, ularning samaradorligi va turizm infratuzilmasini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, sohada amalga oshirilayotgan modernizatsiya, raqamlashtirish va marketing strategiyalari turizmni rag‘batlantirish, sarmoyalarni jalb etish hamda turistlar uchun qulay sharoit yaratishda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqola natijalari turizm sohasidagi siyosat va strategiyalarni takomillashtirishga yo‘naltirilgan tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.