ZAMONAVIY PEDAGOGIKADA PEDAGOGIK KASB VA UNGA QO‘YILAYOTGAN TALABLAR ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy pedagogika talablariga muvofiq pedagogik kasb mohiyatining yangi talqini, o‘qituvchi shaxsiga qo‘yilayotgan zamonaviy mezonlarning o‘zgarishi va kompetensiyaviy yondashuvning ta’lim jarayonidagi roli tahlil qilinadi. Shu bilan birga globallashuv, raqamli texnologiyalar va ijtimoiy-madaniy omillar ta’lim tizimiga ko‘rsatayotgan ta’siri ham yoritiladi. Maqolada bugungi pedagogning innovatsion, kommunikativ, refleksiv va AKT ko‘nikmalarining zarurligi ilmiy va amaliy dalillar bilan asoslanadi. Ta’limning insonparvarlashuvi, shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim, loyiha asosida o‘qitish kabi metodlarning pedagogik kasbga olib kirayotgan yangi mazmuni ham maqolada aks etgan.