ZAMONAVIY PEDAGOGIKADA PEDAGOGIK KASB VA UNGA QO‘YILAYOTGAN TALABLAR ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy pedagogikada pedagogik kasb mazmunining o‘zgarishi, o‘qituvchi shaxsiga qo‘yilayotgan yangilangan talablar, kompetensiyaviy yondashuvning ahamiyati hamda ta’lim jarayonining globallashuv, raqamli transformatsiya va ijtimoiy-madaniy omillar ta’sirida qayta talqin qilinishi haqida fikr yuritiladi. Maqola davomida o‘qituvchi faoliyatining bugungi sharoitdagi xususiyatlari, zamonaviy pedagogning kasbiy madaniyati, kommunikativ, innovatsion, refleksiv hamda axborot-kommunikatsion ko‘nikmalarining dolzarbligi ilmiy-nazariy asoslar va amaliy kuzatishlar bilan asoslab beriladi. Shuningdek, ta’lim jarayonining insonparvarlashuvi, shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv  va loyiha asosida o‘qitish kabi metodlar pedagogik kasbga yangi mazmun bag‘ishlayotgani tahlil qilinadi.