SHAXS INTELLEKTUAL RIVOJLANISHI – PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada shaxs intellektual rivojlanishi zamonaviy pedagogikaning dolzarb muammolaridan biri sifatida ko‘rib chiqilib, unga ta’sir qiluvchi omillar va rivojlantirish metodlari real tadqiqotlar va amaliy misollar asosida tahlil qilinadi. O‘zbekiston va xorijdagi ilg‘or ilmiy tadqiqotlar asosida shaxs intellektual rivojlanishining asosiy yo‘nalishlari, ta’lim muhitidagi roli va pedagogik jarayonlarda uni qo‘llab-quvvatlash usullari yoritiladi.