DAVLAT BYUDJETIDA BUXGALTERIYA HISOBINI YURITISH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada davlat byudjetida buxgalteriya hisobini yuritishning nazariy va amaliy jihatlari keng yoritilgan. Maqolada davlat byudjeti buxgalteriya hisobi tizimining huquqiy asoslari, uning iqtisodiy ahamiyati, G‘aznachilik axborot tizimining joriy etilishi, shaffoflik va moliyaviy intizomni ta’minlashdagi roli tahlil qilingan. Shuningdek, adabiyotlar tahlili, metodologiya, natijalar va umumiy xulosa keltirilib, buxgalteriya hisobini takomillashtirish bo‘yicha amaliy takliflar berilgan. Tadqiqot natijalari davlat moliyasi boshqaruvini samarali tashkil etish va xalqaro standartlarga moslashtirishda muhim ilmiy asos bo‘lib xizmat qiladi.