HOMILADORLIKNI KO‘TARA OLMAYDIGAN AYOLLARDA MULTIGENNING AHAMIYATI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tadqiqotning maqsadi — homiladorlikni ko‘tara olmaydigan (takroriy homila tushishi, bepushtlik yoki embrion rivojlanishining erta to‘xtashi holatlarida) ayollarda multigen omillarining (genetik polimorfizmlar, irsiy trombofiliya, immunogenetik moslik buzilishlari va gormon retseptor genlaridagi o‘zgarishlar) ahamiyatini aniqlashdir. Shuningdek, ushbu genetik o‘zgarishlarning homiladorlikning muvaffaqiyatli kechishiga ta’sirini tahlil qilish, diagnostika va individual davolash strategiyalarini shakllantirishga ilmiy asos yaratish ham tadqiqotning asosiy vazifasini tashkil etadi.