BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINING IJODIY FIKRLASHINI SHAKLLANTIRISHDA NOSTANDART TOPSHIRIQLARDAN FOYDALANISH METODIKASI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining kasbiy tayyorgarligida ijodiy fikrlashni rivojlantirishning samarali metodik asoslarini, xususan, nostandart topshiriqlarni qo‘llash texnologiyasini nazariy va amaliy jihatdan asoslash. Asosiy g‘oyalar: Zamonaviy ta’lim jarayoni o‘qituvchidan, ayniqsa boshlang‘ich sinf o‘qituvchisidan yuqori darajadagi kreativlikni, muammolarni nostandart yechish qobiliyatini talab qiladi. Ushbu tezisda nostandart topshiriqlarning ijodiy fikrlashni rivojlantirishdagi o‘rni, ularni pedagogik amaliyotda qo‘llashning mezonlari va bosqichlari tahlil qilinadi. Taklif etilayotgan metodika bo‘lajak o‘qituvchilarning nafaqat bilish, balki ijodiy qobiliyatlarini ham faollashtirishga qaratilgan.