YASHIL DAVLAT XARIDLARI OʻZBEKISTONDA: HOZIRGI HOLAT, SO‘NGGI YILLIK TENDENSIYALAR VA ISTIQBOLLAR ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
So‘nggi yillarda O‘zbekiston barqaror rivojlanish va yashil iqtisodiyotga o‘tish yo‘lida izchil siyosat olib bormoqda. Bu jarayonning muhim tarkibiy qismi sifatida “yashil davlat xaridlari” (Green Public Procurement – GPP) tizimini shakllantirish dolzarb masalaga aylandi. Davlat xaridlari mamlakat byudjetining katta qismini tashkil etgani sababli, ushbu sohada ekologik mezonlarni joriy etish orqali iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik natijalarga bir vaqtning o‘zida erishish mumkin.