KOBALT (II) IONI ASOSIDA FTALOSIANINLI BO‘YOQ PIGMENT SINTEZI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
ushbu ishda kobolt ftalosianin bo‘yoq pigmentining sintezi amalga oshirilgan hamda uning xosil bo‘lish reaksiya tenglamasi keltirilgan. Shuningdek, uning fotofizik va fotokimyoviy xossalari ham o‘rganilib, boʻyoqqa sezgir quyosh elementlarida qoʻllanilishi jihatlari tadqiq qilindi