HUDUDLARDA MOLIYAVIY RESURSLARNI SHAKLLANTIRISHDA INNOVATSION MOLIYA INSTRUMENTLARI VA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur tezisda hududlarda moliyaviy resurslarni shakllantirish jarayonida innovatsion moliya instrumentlari va raqamli texnologiyalarning qo‘llanishi tahlil qilinadi. Zamonaviy iqtisodiy sharoitda an’anaviy byudjet va soliqlarga asoslangan moliyalashtirish mexanizmlari hududlarning ehtiyojlarini to‘liq qoplay olmayapti. Shu bois obligatsiyalar, venchur kapital, kraudfanding platformalari, “yashil” moliya vositalari, blokcheyn va raqamli to‘lov tizimlari kabi innovatsion mexanizmlar tobora muhim ahamiyat kasb etmoqda.