KAPITAL BOZORIDAGI AXBOROT SHAFFOFLIGI VA KORPORATIV BOSHQARUV MUAMMOLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tezisda kapital bozoridagi axborot shaffofligi va korporativ boshqaruv muammolari tahlil qilinadi. Mazkur masalalar moliyaviy tizimning barqaror ishlashi va investorlar ishonchini ta’minlashda muhim omil hisoblanadi. Shaffoflikning yetishmasligi hamda korporativ boshqaruvning sustligi investitsiya faolligini cheklaydi, bozorga xorijiy kapital oqimini kamaytiradi va mamlakatning xalqaro moliyaviy tizimga integratsiyalashuviga to‘sqinlik qiladi.