ASЕPTIKA VA ANTISЕPTIKA ASOSLARI BILAN ISHLASH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Asseptika — bu mikroorganizmlar (bakteriyalar, viruslar, zamburug'lar va boshqa patogenlar)ning organizmga kirishining oldini olish yoki ularni yo'q qilish uchun amalga oshiriladigan tibbiy choralar to'plamidir. Asseptikaning maqsadi mikroorganizmlar orqali yuzaga keladigan infektsiyalarning oldini olish va bemorlarni xavfsiz holatda davolashdir.