SURXONDARYO VILOYATIDA HUDUDIY IQTISODIY TARAQQIYOTDA INVESTITSION SIYOSATNING USTUVOR YO‘NALISHLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tezisda Surxondaryo viloyati misolida hududiy iqtisodiy taraqqiyotda investitsion siyosatning ahamiyati va ustuvor yo‘nalishlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Investitsiyalarning mintaqa barqaror rivojlanishiga qo‘shayotgan hissasi, ularning ijtimoiy va iqtisodiy samaradorligi, mavjud muammolar hamda istiqboldagi vazifalar ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijasida hududda investitsion salohiyatni kengaytirish va samarali foydalanish bo‘yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqilgan.