AYOLLARDA SUT BEZI SARATONNI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ko’krak  saratoni – bu sut bezlari to’qimalarida vujudga keladigan o’simta . Kasallik belgilari : sut bezlari hajmi , shakli yoki tashqi ko’rinishdagi  o’zgarishlar , terining o’zgarishi . Ko’krak atrofidagi  to’qimalardan farq qiladigan zich hosila paydo bo’lishi , ko’krak yoki uning bir qismining  qizarishi  , yoxud ko’krakdan keladigan suyuqlikning  o’zgarishi . Kasallik ildizi  otib , chuqurlashganda  esa , suyak og’rig’i shishgan limfa tugunlari , nafas qisishi yoki sarig’ish teri  ( ko’krak yoki butun tananing  sarg’ayishi ) belgilari kuzatilishi mumkin.