DEMOGRAFIK O`ZGARISHLAR MINTAQAVIY MEHNAT BOZORIGA VA IQTISODIY O`SISHGA TA`SIRINI BAHOLASH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada demografik o‘zgarishlarning mintaqaviy mehnat bozoriga va iqtisodiy o‘sishga ta’siri tahlil qilingan. Aholi soni o‘sishi, tug‘ilish darajasining pasayishi, keksayish jarayoni va migratsiya oqimlari kabi jarayonlar hududiy mehnat resurslari taqsimotiga hamda iqtisodiy faoliyat dinamikasiga sezilarli ta’sir ko‘rsatmoqda. Maqolada nazariy qarashlar, statistik ma’lumotlar va mintaqaviy misollar asosida demografik jarayonlarning iqtisodiy o‘sishga olib keladigan ijobiy va salbiy oqibatlari yoritilgan.