MAHALLIY XOMASHYOLAR ASOSIDA POLIFOSFAT FILTRLAR OLISH TEXNOLOGIYASI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tezisda mahalliy xomashyolar asosida polifosfat filtrlar ishlab chiqarish texnologiyasining nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Suvni tozalash tizimida ishlatiladigan polifosfat moddalarining kimyoviy xossalari, mahalliy mineral resurslardan foydalanish imkoniyatlari hamda ekologik va iqtisodiy samaradorligi tahlil qilingan. Polifosfat asosidagi filtr materiallari ichimlik suvining sifatini yaxshilash, miqdoriy va sifat ko‘rsatkichlarini barqarorlashtirishda muhim ahamiyatga ega. Shuningdek, tadqiqotda Surxondaryo viloyati va O‘zbekistonning boshqa hududlarida mavjud fosfatli xomashyo manbalaridan foydalanish imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tilgan.