MADANIYATLARARO MULOQOTDA SUN’IY INTELLEKT VA YANGI MEDIA VOSITALARINING O‘RNI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Maqolada sun’iy intellekt va yangi media vositalarining madaniyatlararo muloqot jarayoniga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilinadi. XXI asrda raqamli transformatsiya jarayonlari xalqaro muloqot shakllarini tubdan o‘zgartirayotgani, yangi media vositalari va sun’iy intellekt xalqlararo hamkorlikni yangi bosqichga olib chiqayotgani ko‘rsatib beriladi. Shu bilan birga, identitetning yo‘qolishi, algoritmik tarafkashlik va madaniy stereotiplarning shakllanishi kabi xavf-xatarlar ham yoritiladi. O‘zbekiston tajribasi asosida madaniyatshunoslikda zamonaviy texnologiyalardan foydalanish istiqbollari tahlil qilinadi.