DON MAHSULOTLARINI SEYALKALARDA SATH DATCHIKLARI YORDAMIDA AVTOMATIK BOSHQARISH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Maqolada qishloq xo’jaligidagi texnikaning ishlash prinsipi o’rganildi, don ekish jarayonida seyalka bunkerida uchrayotgan  muammoli vaziyatlar ko’rib chiqildi. Bu ishda prinspial sxema ishlab chiqildi va shu bilan birga tizimning turg’un ishlashi ta’minlanadi. Maqolada qishloq xo’jaligida izlanishlar olib borildi va obyektning boshqaruv blok sxemasi va chizmalari keltirildi.