BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARNING ONA TILI FANIDAN NUTQIY KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISH USULLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ona tili fanidan nutqiy kompetensiyalarini shakllantirish masalalari yoritilgan. Nutqiy kompetensiya tushunchasi, uning tarkibiy qismlari hamda o‘quvchilar nutqini rivojlantirishning asosiy maqsadlari tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘qish, tinglash, gapirish va yozish jarayonlarida qo‘llaniladigan samarali usullar hamda interfaol metodlarning ahamiyati ko‘rsatib beriladi.