ITALYAN TILINI O‘RGANISHDA LEKSIK VA MORFOLOGIK INTERFERENSIYA MUAMMOLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu ilmiy maqola italyan tilini o‘rganuvchilar nutqida uchraydigan leksik, morfologik va sotsiolingvistik xatolarni tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotning maqsadi — xatolarning kelib chiqish sabablarini aniqlash, ya’ni ularning til (lingvistik) interferensiyasi va ijtimoiy (sotsial) omillar bilan bog‘liqligini o‘rganish. Maqolada tilshunoslikning leksikologiya, morfologiya va sotsiolingvistika kabi sohalari kesishgan nuqtada xatolarni tizimlashtirishga harakat qilingan. Tadqiqot natijalari italyan tilini chet til sifatida o‘qitish metodikasini takomillashtirishga xizmat qiladi.