TALABALARNING INTELLEKTUAL SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK YONDASHUVLARNING NAZARIY ASOSLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada talabalarning intellektual salohiyatini rivojlantirishning nazariy asoslari zamonaviy pedagogik yondashuvlar nuqtai nazaridan tahlil qilingan. Intellektual salohiyatning mohiyati, uning shakllanishiga ta’sir etuvchi pedagogik va psixologik omillar, shuningdek, konstruktivistik, kompetensiyaga asoslangan va raqamli ta’lim modellariga tayanuvchi samarali metodlar yoritilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, intellektual rivojlanishni ta’minlashda zamonaviy pedagogik yondashuvlarning integratsiyasi muhim omil hisoblanadi.