INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA SAVDO LEKSIKASINING LEKSIK-SEMANTIK TAHLILI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi savdo leksikasining leksik-semantik xususiyatlari qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda monosemantik va polisemantik birliklarning o‘ziga xos xususiyatlari, ularning qo‘llanish doirasi va semantik barqarorligi o‘rganiladi. Shuningdek, sinonimik va antonimik munosabatlar hamda giponim-giperonim tizimi ikki til misolida tahlil qilinib, savdo leksikasining mazmuniy tuzilmasidagi o‘xshash va farqli jihatlar aniqlanadi.