GULKARAM YETISHTIRISH TEXNOLOGIYASINING ASOSIY ELEMENTLARINI ISHLAB CHIQISH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada gulkaram (Brassica oleracea var. botrytis) yetishtirish texnologiyasining asosiy elementlari, jumladan, nav tanlash, tuproqni tayyorlash, o‘g‘itlash, sug‘orish, parvarishlash tadbirlari hamda hosilni yig‘ib olish jarayonlari tahlil qilindi. Tajribalar asosida harorat, namlik, o‘g‘itlash me’yorlari va agrotexnik tadbirlarning hosildorlikka ta’siri o‘rganildi. Natijalarga ko‘ra, optimal agrotexnologik yondashuvlar qo‘llanilganda gulkaramning yuqori sifatli hosili olinishi mumkinligi isbotlandi.