Matematikadan masalalar yechish bo'yicha umumiy ko'rsatmalar ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ma’lumki, matematikada biror nazariy materialni o‘zlashtirish va uni mustahkamlash ko‘p hollarda masala yechish orqali amalga oshiriladi. Shunday ekan masala yechish jarayonini to‘g‘ri tashkil qilish muhim ahamiyat kasb etadi